Hírek

Elérhetőségek

"Legszebb konyhakertek" 2016 Kertnevezők kertfotói

„A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei program

Konyhakert„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programot azért indítottam el, hogy ráébresszem az embereket, az egész országot arra, mekkora pazarlás, ha nem műveljük meg kertjeinket, udvarainkat, és elhagyatva, parlagon, gazosan hagyjuk, vagy csak virágos kerteket gondozunk bennük.

Fontosnak tartom példaként állítani azokat az embereket, akik még nem lettek hűtlenek szüleink, nagyszüleink, dédszüleink örökségéhez, hagyományaihoz és még mindig, nap-nap után gondozzák, ápolják kertjeiket, megtermelve benne mindenféle finom és egészséges zöldséget, gyümölcsöt.

Megérdemlik a figyelmet és a megbecsülést, hiszen ők igazi értéket, képviselnek, követendő életet élnek. Az ő mindennapjaikat áthatja a mélységes földtisztelet, földszeretet, alázat a föld iránt, az elhivatottság, tudás, és tapasztalat, amivel gondozzák, művelik udvariakat, kertjeiket. Ennek a versenynek hatására ők kerülnek a figyelem központjába, és megkaphatják a rég elmaradt, de méltán megérdemelt megbecsülést!

Örülök, hogy Ön, Önök is ezeknek a kiváló embereknek a sorába tartozik, és nevezésével segíti elhivatott munkámat. Büszke vagyok arra, és egyben megnyugvással is tölt el: hála Istennek, vannak még ilyen emberek!

Biztos vagyok benne, hogy az a jó példa, amit Önök a szorgalmas kertészkedő munkájukkal képviselnek, mások számára is követendő lesz, és a versengés hatására egyre többen lesznek, akik végre kigazolják udvaraikat, felássák kertjeiket, és a sok virág mellé beköltöztetik a zöldségeket, gyümölcsöket is. Ezért fontos tehát, hogy megmutatják kertjeiket, elmondják módszereiket, praktikáikat. Így tudjuk együtt, közös erővel az emberek gondolkodását, szemléletét a földhöz, a kertműveléshez való hozzáállását megváltoztatni.

Meggyőződésem, hogy ha - amit én annak idején szüleimtől, nagyszüleimtől megtanultam - a föld, a kertészkedés szeretetét, módszereit, fortélyait sikerül továbbadni a fiatal generáció számára, akkor az tovább tud élni, mindig mindenki számára mindig elérhető kincs marad…”

Kovács Szilvia - programigazgató

Karcag város alpolgármestere

http://www.alegszebbkonyhakertek.hu/

Kertnevezők névsora:

  • Balatoni Isvánné
  • Fehér Andrásné
  • Kocsis Ferenc
  • Ondavainé Kovács Krisztina
  • Regőnyei János
  • Terjéki János József
  • Varga Józsefné
  • Váczi Lajosné

2016. évi helyi verseny eredménye:

I. helyezett: Regőnyei János

II. helyezett: Fehér Andrásné

III. helyezett: Váczi Lajosné